4- برای شروع کاری تازه خیلی دیر شده میانگین عادی سن در اروپا برای آقایان 75 و برای خانم ها 79 است. این ارقام در امریکا و اروپا نسبت تقریباً مشابهی دارند. البته این رقم هر روزه در حال افزایش است و شاید روزی برسد که میانگین سن انسان ها به 100 سال نیز افزایش پیدا کند.
این بدان معناست که هیچ وقت برای شروع کار تازه ای دیر نمی شود. شروع یک کار یا معامله تازه، راه مناسبی است که ذهن خود را فعال نگه دارید. همچنین این کار می تواند اشتیاق لازم برای انجام سایر کارها را نیز در اختیار شما قرار دهد.
به هر حال هر کسی در یک سنی از دنیا می رود، اگر بخواهید منتظر روز مرگ خود بنشینید، آنوقت به هچ کاری نمی رسید، پس فقط هر کار تازه ای را امتحان کنید، اینطوری از زندگی لذت بیشتری خواهید برد.
5- پذیرش جبر مطلق این شما هستید که زندگی خود را کنترل می کنید و هیچ کس دیگری نمی تواند این کار را بدون خواست و اراده شما انجام دهد. خداوند در درون شما نهفته است و نیروهای درونی شما را تقویت می کند.
زمانی که نماز می خوانید، نه تنها شکر خداوند را به جا می آورید، بلکه خودتان را به یک زندگی بهتر ترغیب می کنید. زمانیکه از او طلب بخشش می کنید، از خودتان بخشش می خواهید. هیچ کس در جهان هستی نمی تواند واکنش های شما را کنترل کند.
هیچ گاه اجازه ندهید یک چنین ایده ای به ذهن شما خطور کند. نباید به هیچ چیز و هیچ کس اجازه دهید که کنترل زندگیتان را به عهده بگیرند. برای خودتان زندگی کنید و به دیگران هم کمک کند که این کار را انجام دهند.
6- قدر و لیاقت شما محدود نیست این حقیقت که شما زنده هستید و زندگی می کنید، باعث می شود که از شما یک انسان منحصر بفرد بسازد. اگر می خواهید در تمام مراحل زندگی از دیگران برتر باشید باید برای آن زحمت بکشید و تلاش کنید.
همه افراد دارای استعدادها و توانایی هایی هستند که خودشان هم از آنها خبر ندارند. همه چیز را امتحان کنید تا بالاخره چیزی را که به آن علاقه دارید پیدا کنید. من به شدت اعتقاد به تغییر و تحول دارم. حتماً لازم نیست که در تمام طول عمر خود تنها یک کار را تکرار کنید. شیوه زندگی کردن خود را آنقدر تغییر دهید تا اینکه به راهی برسید که از صمیم قلب آنرا دوست می دارید.
?? نگرش که مانع پیشرفت در زندگی می شود:
1- اگر در کاری شکست بخورید، بازنده هستید این اتفاق ممکن است در تمام طول دوران تحصیلی و یا دوران شغلی برای ما اتفاق بیفتد. همه انتظار دارند که ما همیشه برنده، برنده، و برنده باشیم.
شما باید این عقیده را در ذهن خود پرورش دهید که اگر چیزی را امتحان کردید، و در آن شکست خوردید، باید آنقدر آنرا تکرار کنید تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کرده و پیروز شوید. اگر شما معتقد باشید که اگر در کاری شکست خوردید، آنوقت بازنده هستید پس باید بدانید که با این تفکر تمام مردم دنیا بازنده محسوب می شوند. با یک چنین اعتقادی فقط خودتان را از صحنه پیشرفت دور نگه می دارید. یک ایده نوین را جایگزین این تفکر غلط کنید.
2- اگر اجباری به تغییر نیست چرا تغییر کنیم. منظور من این نیست که به خاطر اصل تغییر و تحول در زندگی خود تغییر ایجاد کنید. بلکه نظر من این است که افراد باید با پیشرفت تکنولوژی خودشان را وفق داده از نوآوری ها بهره بیشتری در کارهای خود ببرند. ما باید تغییر کنیم تا بتوانیم در زندگی به جلو پیش برویم.
تا آنجایی که می توانید از افرادی که به سکون تمایل دارند و از تغییر و تحول خوششان نمی آید پرهیز کنید. اگر متوجه تغییری می شوید که می تواند در زندگی شما پیشرفت ایجاد کنید حتماً آن را امتحان کنید.
3- تو به اندازه کافی مهارت نداری که از پس آن بربیایی
هیچ کس در زندگی از همان ابتدا به اندازه کافی در کاری مهارت بالا نداشته و همه بالاخره از یک جایی کار خود را شروع کردند.
اگر تصمیم دارید کاری را انجام دهید، پس از همین حالا شروع کنید، به این دلیل که خیلی چیزها را در مورد آن مطلب نمی دانید، به خود استرس ندهید. حتماً نباید مدرک دانشگاهی داشته باشید تا بتوانید از عهده کاری بر بیایید. باید آنقدر تلاش کنید تا به هدف خود برسید. منابع دیگری بجز دانشگاه هم هستند که می توانند اطلاعات مفیدی را در زمینه های مختلف در اختیار شما قرار دهند. فقط باید راه و روش مناسب را پیدا کنید. اگر کارهایتان را به درستی انجام دهید و از راه درست وارد شوید و ارزش های خود را دست کم نگیرید، به راحتی دیگران متوجه توانایی های شما خواهند شد.
"عواملی که ما را در مسیر پیشرفت همه جانبه قرار میدهد، چیست ؟"
همبستگی و وحدت ، کار علمی و علم آموزی ، ایمان به خدا، دلسوزی برای یکدیگر ، عشق به هموطن ، عشق به خدا،عشق به ایران عزیز، کار ،تلاش و مجاهدت پیگیر، خلاقیت و نگاه به قلههای بلند و آرمانهای الهی همه اینها عواملی هستند که ما را به قله پیشرفت همه جانبه هدایت و ما را در این مسیر یاری میکنند.
عوامل پیشرفت ، راههای پیشرفت و موانع پیشرفت چیست و چه چیزهایی مانع پیشرفت ماست؟
تفرقه ، سستی ، آسیب پذیری فرهنگی ، عدم شناخت دشمنان و توطئههای آنها ، عدم دفاع جانانه در مقابل هجوم دشمنان، از دست دادن خودباوری ، شجاعت ، ابتکار و خلاقیت و از دست دادن فرصتها از موانع پیشرفت است.
سوال دیگر این است که موانع پیشرفت کدامند و چه کنیمتا موانع را از پیش رو برداریم و با سرعت به سمت قلهها حرکت کنیم؟
تعالی همه جانبه کشور یعنی پیشرفت همه جانبه کشور، یعنی پیشرفت علمی، صنعتی، فناوری، کشاورزی، اقتصادی ، فرهنگی و اخلاقی. ملت ما شایسته نشستن بر قلههای جهانی است . ملت ما شایستگی آن را دارد که درهمه زمینهها در مقابل و پیشاپیش همه ملتها قرار گیرد. امروز باید برای تعالی همه جانبه کشور دست به دست هم بدهیم.
3- عدم توانایى براى پاسخ به سوالات مذهبی، دلیل بر مشکل اعتقادى یا افت روحى نیست بلکه احتیاج به دانش بیشتر و آموزش هاى خاص دارد که باید در تحصیل آن کوشا باشید .
4- انشاءالله با اهمیت دادن به تذکرات فوق، حالت دلهره و اضطرابتان نیز از بین خواهد رفت همچنین با مطالعه کتب مفیدى که خدمتتان معرفى مى شوند .
5- در این زمان معرفى استاد اخلاق کار دشوارى است و راه خطرناکی.
به شما پیشنهاد مى کنیم با قرآن بیشتر انس بگیرید قرآن زیاد خوانده و در آن تأمل و تفکر کنید و کلمات نورانى پیامبر و اهل بیت او علیهم السلام را دقت مطالعه کنید و با توسل به امام زمان و آباء گرامى اش از آن بزرگوار بخواهید دوستان خوب و با معرفتشان را با شما آشنا سازند، بگونه اى که با یقین به مقصود خود برسید نه با خیال و احتمال !
6- کتبى که سفارش میشود عبارتند از : 1- شمیم آشنایى تالیف دکتر سید محمد بنى هاشمى 2- تجربه شیرین ندامت تالیف محمد حسین یوسفی 3- رمز موفقیت تالیف سید مرتضى مجتهدى 2جلد 4- مجالس حضرت مهدى ع تالیف محمد رضا باقى اصفهانی 5- گفتارهایى پیرامون امام زمان تالیف دکتر سید حسن افتخار زاده 6- مقدمه توضیح المسائل حضرت آیت الله وحید خراسانى
عوامل پیشرفت انسان
1- قبل از هر چیز باید بدانید که مهم ترین عامل براى پیشرفت انسان کسب حلال و خوردن لقمه پاک است که ظرف وجود انسان را گسترش داده و توفیق صعود به مدارج بالاتر را نصیب او ساخته و به وقت انسان برکت مى دهد.
از این گذشته با توجه به رشته اى که انتخاب کرده و موفق شده اید باید هوش و استعداد خوبى براى فراگیرى علوم دینى را داشته باشید شما مى توانید نیمى از وقت خود را صرف فراگیرى علوم دینى کنید و آینده درخشانى را براى خود رقم زنید و به عبارت روشن تر، با تحمل سختى ها، صرفه جویى در وقت و پرهیز از کارهاى بیهوده و یا کم فایده، مى توانید زمان قابل توجهى را به آموزش مباحث معرفتى اختصاص دهید .
2- براى ثبات قدم و استقامت بر ایمان به نماز اول وقت اهمیت دهید. هنگام هجوم وسوسه هاى شیطان ذکر«لاحول و لاقوة الا بالله العلى العظیم و صلى الله على محمد و آله» را زیاد بگویید. شب با وضو خوابیده و قبل از خواب استغفار مجرب امیر المومنین علیه السلام را که در کتاب "تجربه شیرین ندامت" ص263 آمده بخوانید.
زیارت آل یاسین(زیارت امام زمان عج) را که در اواخر مفاتیح الجنان آمده مرتب بخوانید. صبح بعد از نماز صبح دعاى عهد را که در اواخر مفاتیح آمده بخوانید و گاهى با زبان خودتان با امام زمان خودتان حرف بزنید و از آن حضرت کمک بخواهید .