حضرت آیت الله خامنهای
شعرای کشور به ویژه شعرای جوان باید با استفاده صحیح و مناسب از زبان فاخر شعر، روح امید، حرکت و پیشرفت را در جامعه و مخاطبان خود بدمند.
اصحاب قلم، رسالتها و وظایف، موانع و مشکلات اهالی قلم به عنوان نوعی از راهبران فکر میبایست مروج اندیشههای نو در جامعه باشند. اندیشههایی که باعث بالندگی و ایجاد حرکت به سوی تعالی، رشد و در مسیر پیشرفت و ترقی جامعه باشد، نه اینکه سکون و کمتحرکی جامعه را در پی داشته باشد.
اصحاب قلم میبایست شرافت قلم خود را به هیچ چیز جز آنچه مورد رضای حق تعالی است قرار ندهند. یکی از رسالتهای اهالی قلم بیان واقعیات به منظور رفع نواقص و کمبودها و نیز ایجاد انگیزه برای بروز و شکوفا شدن استعدادهای بالقوهی افراد جامعه میباشد.
رسالت دیگر این فرهیختگان هموار کردن راه ورود فعالان دلسوز و متعهد در کلیهی عرصههای خدمتگزاری و فعالیت در کشور به منظور پیشرفت سریع جامعه میباشد.
همچنین میبایست اضافه نمود از مهمترین وظایف و مسؤولیتهای این قشر ارزشمند جامعه، آمادهسازی بستر لازم جهت انتخاب آگاهانهی مردم و افکار عمومی برای مواجهه نمودن مردم با مسائل و شکلات و اتخاذ تصمیمات در مواقع مقتضی میباشد.
حال که در خصوص وظایف و رسالتهای این قشر مطالبی بیان گردید، یکی از مشکلات که به نظر میرسد ریشه در تاریخ این مرز و بوم دارد محدود شدن اهالی قلم در دوران خفقان ستمشاهی میباشد که در آن هیچ زمینهی فکری به جز مداحان و ثناگویان تاج و تخت، حق بروز و ظهور استعدادها و تفکرات خود را در جامعه نداشتند، به نحوی که اگر ایران، امروزه به عنوان کشوری پیشرفته و توسعهیافته شناخته نمیشود شاید به جرأت بتوان گفت بیتوجهی و بیاعتنایی به اهالی قلم و فرهیختگان در زمان خفقان شاهنشاهی یکی از دلایل عمدهی آن میباشد.