شخصیت برخی معلمان و شرایط کار:
شاگردان خلاق درکلاس به منزله تهدیدی برای نظم و ترتیب محسوب می شوند. معلمان کم حوصله که سعه صدر کافی برای کار با دانش آموزان را ندارند ممکن است مانعی برای رشد دانش آموز باشند.
هم چنین شرایط برخی مدارس یه گونه ای است که مانع بروز خلاقیت دانش آموزان می شوند. مثلا کلاسهایی که 40 نفر دانش آموز دارند به اندازه یک کلاس 20 نفری نمی توانند در رشد و شکوفایی استعداد دانش آموزان تاثیر داشته باشد.
تاکید بر نمره و ارزشیابی:
برخی آموزشگاهها و هم چنین بعضی اولیا تنها ملاک موفقیت دانش آموزان را نمرات بالا در امتحانات می دانند. تاکید بیش از حد بر ارزشیابی و نمره می تواند تلقی و برداشت نادرستی از امتحان و ارزشیابی برای کودکان به وجود آورد و باعث احساس سر شکستگی و حقارت در کودکان شود که در یکی امتحان نمره پایین گرفته اند.
و هم چنین باعث غرور بیجا برای کسانی گردد که نمره بالا کسب کرده اند. پس اولا باید در زمینه تامین اعتبار روایی امتحانات سعی و کوشش بیشتری در مدارس صورت گیرد. ثانیا از تاکید بیش از حد بر نمره را امتحان به شیوه معمول خودداری شود.
توماس کارلایل نویسنده و تاریخ نویس معروف اسکاتلندی گفته است: در قدرت مخالفت برای هرکسی کمک بزرگی است، اما خلاقیت گل لطیفی است که تحسین آن را به شکوفایی وا می دارد و مایوس کردن غالبا آن را در غنچه می خشکاند.
عدم مشارکت فعال در برنامه های آموزشی:
در برخی برنامه های درسی و روشهای تدریس، معلم محور آموزش است و دانش آموز هیچ گونه فعالیتی (چه فکری و چه رفتاری) ندارند که این خود از موانع بروز خلاقیت محسوب می شود.