دشمن ترینِ مردم نزد خداوند ـ عزّوجلّ ـ، کسی است که به ناحق، پشت مسلمانی را برهنه کند [و بر آن تازیانه زند] و کسی است که به ناحق، کسی را که وی را نزده است، بزند یا آن را که قتلی مرتکب نشده است را بکشد . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]

پرسش مهر

 
 
پرسش مهر(شنبه 86 اسفند 18 ساعت 12:52 عصر )

 بی توجهی به حس شوخ طبعی در فضای زندگی خانوادگی:

شوخ طبعی از ویژگی های مهم خلاقیت در محیط منزل می باشد. در خانواده هایی که فضای زندگی آنها خشک، رسمی و جدی است، زمینه ای برای بروز حس شوخ طبعی کودک به وجود نمی آید. و در نتیجه در چنین محیطی بسیاری از کشش های خلاقانه کودک پنهان می شود.

تحمیل نقش بزرگسالی:

بسیاری از والدین علاقمندن که کودک سریعا رشد کند و کودکی خود را پشت سر بگذارد. تحمیل نقش های کاذب بزرگسالی به کودکان، روند رشد اجتماعی آنان را مختل ساخته، سبب پدید آمدن رفتارهای نابهنجار و ساختگی در آنها می شود و همین امر بسیاری از استعدادهای خلاق دوران کودکی را از بین ببرد

 

مدرسه

در برخی مدارس و نظام های تعلیم و تربیت موانعی بر سر را رشد خلاقیت وجود دارد که موارد زیر می تواند از نمونه های آن باشد.

 مقررات خشک انضباطی:

خلاقیت در محیط آزاد رشد می کند نه در فضای تحکم آمیز و مستبدانه. به جای افراطی بر قوتنین و مقررات باید سعی کرد برای بهتر اداره نمودن مدرسه به کودکان مسئ.لیت دار و دلایل و فواید وضع مقررات را به آنها آموخت تا با میل و رغبت هم قئانین را رعایت کنند و هم توانایی ها و استعداد هایشان فزصت ظهور و شکوفایی یابد.

 روشهای تدریس سنتی:

در این روشها آموزش، بیشتر بر روی تقلید و انتقال مطالب استوار است و معلم دانش را منتقل می کند و دانش آموز با پس دادن مبحث، مورد ارزیابی قرار می گیرد. آموزش باید به گونه ای باشد که روزی فراگیر احتیاج به معلم نداشته باشد و حتی از برخی معلمان هم فراتر رود. بنابراین معلمان باید روشهای کاوشگری حل مسئله و روشهای فعال در تدریس خود استفاده کنند تا تخیل سازنده فراگیر به کار افتد و بتواند اظهار وجود کند. تنها در این صورت است که زمینه برای رشد خلاقیت فراهم می شود.

 



 
لیست کل یادداشت های وبلاگ?
 




بازدیدهای امروز: 7  بازدید

بازدیدهای دیروز:27  بازدید

مجموع بازدیدها: 7317  بازدید


» آرشیو یادداشت ها «
» اشتراک در خبرنامه «